Bloggen

Se de seneste nyheder her

Trampoliner til hjemmetræning

Hvis vi kigger rundt i de danske haver, så finder vi en masse havetrampoliner som blot står der og kun er blevet brugt i kort tid. Men hvorfor er det kun sjovt at bruge en trampolin i starten, eller skyldes dette er folk bare ikke ved hvordan de skal bruge trampolingen korrekt, eller er det fordi de har købt en forkert model i forhold til hvad den skal bruges til? Det prøver vi at dykke lidt mere ned i her i dagens indlæg om trampoliner til hjemmetræning. Vi kommer også lidt ind på andre typer af træningsredskaber til hjemmetræning som den populære Airtrack til gymnastik eller håndvægte som mange jo starter ud med.

Læs også: Brug en Airtrack til hjemmetræning

Hvorfor hjemmetræning?

Nogle vælger at melde sig ind i et fitnesscenter, andre tilmelder sig et ugentligt gymnastik hold, og andre har det bare bedst med at træne hjemme i ro og fred. Netop det med at kunne træne hjemme enten alene eller sammen med en ven eller to, er noget som tiltaler rigtig mange. Du har sikkert selv prøvet at have et fitness abonnement som ikke er blevet brugt i flere måneder. En stor del af danske har stået i den situation. Eller du har været tilmeldt en holdsport og føler mere du er nød til at deltage af pligt frem for af lyst. For mange er løsningen derfor hjemmetræning, og her kan en god trampolin være et virkelig godt træningsredskab. Det kan også være du har en træningsbænk og et par vægte nede i kælderen, eller en Airtrack ude i haven, det vigtigste er at du har noget du kan bruge til at træne med.

Læs også: Forskellige spring på din Airtrack

Hvorfor lige trampoliner?

Trampoliner er sjove at springe på, eller det syntes de fleste i hver fald i starten. Senere falder en stor del fra, enten fordi det bliver kedeligt kun at udføre de samme 2 spring igen eller igen, eller fordi trampolinen bare ikke er god nok til at du få løbende fremgang på den. Så hvad skal du overveje hvis du har planer om at anskaffe en god trampolin til træning hjemme i din have?

Vælg en god model

Er trampolinen ikke god nok til dit niveau, så bliver den hurtigt kedelig at bruge. Derfor ser vi også at mange som køber en billig trampolin hurtigt bliver træt af den. Du opnår bare ikke samme effektivitet og ydelse på en billig trampolin som på en god trampolin som f.eks. en North eller en Berg trampolin. Og når man ikke oplever den store fremgang, så gider man ofte ikke mere, eller kun meget sjældent. Størrelsen på trampolinen er også vigtig. Er den for lille er det begrænset hvad du kan lave af spring på den, og så bliver den også hurtig kedelig. Så hvis du vil have bare lidt ud af din hjemmetræning på trampolinen, så start med at anskaf dig en god model.

sundhedsmæssige fordele ved at springe på en Berg trampolin i haven

Sundhedsmæssige fordele ved at hoppe trampolin

At hoppe på trampolin, også kendt som rebounding, tilbyder en række sundhedsmæssige fordele, der gør det til en effektiv og sjov form for motion. Denne aktivitet giver en lav-impact kardiovaskulær træning, hvilket betyder, at den forbedrer hjerte-kar-systemets sundhed uden at belaste leddene for meget, hvilket gør det til et godt valg for folk i alle aldre, inklusiv dem med ledproblemer eller dem, der er i genoptræning. Ved at hoppe på en trampolin øges lymfesystemets aktivitet også, hvilket hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen og forbedre immunforsvaret. Den konstante bevægelse styrker musklerne, især i benene, maven og ryggen, og kan også forbedre balance og koordination ved regelmæssigt at udfordre kroppens stabiliserende muskler. Endelig er trampolinspring kendt for at øge endorfinproduktionen, hvilket kan bidrage til forbedret humør og stressreduktion. Mange vil sige at trampolinspring er en alsidig og tilgængelig form for motion, der kombinerer fysisk træning med glæde og leg.

Lær nogle grundlæggende gymnastik spring

Laver du de samme spring igen og igen, bliver dette også kedeligt. Selv på den bedste trampolin du kan få, vil du opleve af interessen forsvinder hvis der ikke sker en udvikling i din træning. Så gør dig selv den tjeneste at lær nogle af de mere grundlæggende gymnastik spring, enten via Youtube videoer (her er det altid godt at have en voksen med, når du skal prøve nye spring), eller ved at få et par måneders undervisning i den lokale gymnastik klub. Jo flere spring du kan udføre, jo sjovere bliver det at spring på trampolinen (eller din Airtrack hvis du har en sådan). Plus du så også for mulighed for at sammensætte de forskellige og flips på helt ny måder, så bliver begynder det hele at blive rigtig sjovt og samtidig en rigtig god fysisk træning for hele kroppen.

Læs også: Derfor bør du overveje at anskaffe dig en Airtrack til din gymnastik træning

Det var lidt om hjemmetræning og hvilke overvejelser du bør gøre dig i forbindelse med køb af ny havetrampolin. Som du kan læse, så er der ikke her du skal spare penge hvis du vil have lidt ud af din træning og ikke blive træt af at bruge den inden for et par måneder, som vi desværre alt for ofte ser.

Berg trampoliner til haven eller til fitness træning i hjemmet - virker perfekt sammen med f.eks. en Airtrack gymnastikmåtte