Hvad er sundhed og helse? Hvordan får vi en god livsstil via kost og motion?Et spørgsmål som man ofte hører, er hvad er Helse?
Det kan forklares ganske kort. Helse er kort og godt, en generel betegnelse for sundhed. Når vi taler sundhed, findes begrebet i flere former. Både fysisk og mental.

Vi kommer her på YourHealth mest til at have fokus på den fysiske del. Herunder sund kost, sunde plejeprodukter og motion. Som mange af jer sikkert har opdaget, så findes der en kæmpe mængde af forskellige råd og tips, om hvordan man bliver mere sund eller får en sundere og bedre livsstil. Det kan f.eks. være ved at følge en bestemt diet, enten for at tabe vægt, eller udelukkende tilfører kroppen de ting som den har brug for, og udelukke resten. Hvad man lige præcis skal spise, afhænger i stor stil af hvilken helseekspert man spørger til råds. Helsemad er derfor blevet et stort buzzword inden for helseindustrien. For nogle er det økologisk produceret fødevarer som ikke indeholder sprøjtemidler, eller andre former for giftstoffer eller unaturlige stoffer, som ikke naturligt hører til i maden. For andet er det ting som at få nok grønsager, fibre, mineraler og vitaminer. Mange er dog enige om at helsemad kan betegnes som alle former for frugt og grøntsager, som er groet på en naturlig måde og uden sprøjtegifte. Helse handler også om at få alle de nødvendige nærringsstoffer, som kroppen har brug for, for at kunne fungere optimalt. Dette kunne f.eks. være i form af moderne supermad. Mad som indeholder alle 8 essentielle aminosyrer, som f.eks. Chiafrø.

Læs mere: Fordele ved Chiafrø – det nye superfrø

Helse for krop og sind

Yoga, Mindfuless og welness - begreber som er vigtige for en sund livsstil og et sundt sind.Helse er ikke blot mad og sund kost. Det er også din psykiske velværd. Eller sagt på en anden måde, en kombination af velvære for både krop og sjæl. Har man det dårligt psykisk, kan det i mange tilfælde også fører til at kroppen får det dårligt. F.eks. ser man ofte eksempler på dette i forbindelse med eksempelvis stress. Mange er os, er efterhånden klar over at problemer som søvnløshed, hovedpine, spænding, kan skyldes psykiske problemer frem for fysiske. Derfor har en stor del af dem som går op i helse, også fokus på ting som f.eks. Mindfulness, Yoga, Wellness og den slags.

For mange er dette også vigtigt, for har man et sundt sind, så bliver de andre ting som en sund kost og motion ofte betydelig nemmere at overskue. At dette er noget som optager os i stor stil, kan vi se på den kraftig stigende interesse inden for f.eks. mindfulness, hvor der hver måned kommer flere og flere tilbud og muligheder. Rigtig mange af os har efterhånden fået øjnene op for vigtigheden at den mentale sundhed. Har man det psykiske overskud, så er det også meget nemmere få styr på kosten og motionen. Det handler alt sammen om at skabe balance mellem krop og sind.

Helseindustrien

Her i Danmark er helse også en kæmpe stor forretning, som vi i stor stil smider penge efter. Rigtig mange af os bruger masser af penge på kosttilskud som vitaminer, mineraler, proteinpulver og slankeprodukter. I mange tilfælde kunne vi sagtens opnå samme resultater ved blot at tænke lidt over hvad det er vi spise. Der er selvfølgelig tilfælde hvor det kan være nødvendigt med kosttilskud. Det kan være hvis man har en ekstrem begrænset kost, visse sygdomme eller man dyrker sport på elite plan. Men for en meget stor del af os, har disse produkter en meget lille effekt og er derfor direkte spild af penge.

Alternativ Helse

Der er også mange som forbinder helse med noget alternativt. Ting som f.eks. homøopati, akupunktur, healing, økovenlig livsstil, bæredygtige forhold og den slags. Dette skyldes at en stor del af de mennesker som går op i disse ting, ofte også har fokus på deres egen sundhed og på netop at skabe balance i krop og sind.

Sunde plejeprodukter

Vil man være rigtig sund, så bør man også tænke over hvilke creme, parfumer og shampoo man bruger. En stor del af de ting vi bruger til at rense eller pleje huden eller håret, er nemlig ikke helt så sund som mange af os måske tror. Der findes desværre stadig en del produkter inden for skønhedspleje som indeholder skadelige parabener eller andre potentielt giftige stoffer. Derfor er det vigtigt at man sætter sig ind, hvilke plejeprodukter man benytter, og hvad disse indeholder.

Helse og motion

Når vi snakker sund livsstil kommer vi ikke uden om motion. Langt de fleste danskere har et dagligt arbejde hvor de ikke rør sig nok. Det kan godt være man får gået meget på jobbet, eller løftet en masse tung ting, men det er sjældent man får pulsen højt nok op eller brugt nok forskellige muskelen til at få nok ud af det. Der for kan det for de fleste af os, være nødvendigt at dyrke en eller anden form for sport eller motion et par gange om ugen. Det kan være alt lige fra en tur i det lokale fitness centre, gå en tur i bakkerne eller en 10km løbetur. Det vigtige er at man får brugt sine muskler og sat gang i blodcirkulationen. Ikke alene er det med til at holde ens vægt nede, men også en god måde at holde kroppen i gang på, så den ikke blot bliver doven og slatten.

Så ønsker man en sund livsstil med fokus på helse, så gælder det om at leve sundt, godt og på en naturlig måde. En måde hvor man tænker over hvad man spise, hvilke pleje produkter man benytter, har fokus på sin mentale helbred, og sørger for at dyrke nok motion.