Bloggen

Se de seneste nyheder her

Hvilken sport skal jeg vælge?

Er du til sport og idræt så kommer der sikker tidspunkter hvor du ikke længere gider den sport du p.t. dyrker og får lyst til at prøve noget andet. Men hvad skal man så lige vælge? Vi ser lidt nærmere på nogle af de sportsgrene som du kan dyrke her i Danmark hvis du skulle få lyst til at prøve noget helt andet. Enten alene eller sammen med andre.

Læs mere: 5 typer af udendørs sport

Udendørs løb

Løbetræning kan være en glimrende måde at holde formen (og vægten) på, men for mange er det ikke rigtigt en sport, men mere en form for træning. Også selv om man arbejder hen imod et halvmaraton eller lignende. For et fåtal som elsker at komme ind som de første i et løb, kan det være en rigtig sport og noget der skal ligges meget træning i. Men for det store fleretal er udendørs løb nu mest et suppliment til andre træningsformer.
Lidt det samme gælder for lignende sportsgrene som svømning og cykling.

Paragliding/Hanggliding

Er du vil med ekstrem sport så og ikke bange for at få luft under fødderne, så kunne paragliding eller hanggliding være en oplagt mulighed. Mange vil dog nok næppe kalde det en sportsgren eller rigtig træning da du ikke forbrænder så mange kalorier ved denne træningsform som ved visse andre. Men sjovt er det, og er man ude efter en sport hvor adrenalinen fremmer svenden frem for den hårde belastning, så er dette en perfekt sportsgren.

Standup paddleboaring

En anden sportsgren som er blivet rigtig populær over de senere år er standup paddleboarding. Det kan være enten en hyggelig tur med familien, eller ræs op af fjorden alt efter hvad man er ude efter.
Det kræver er godt paddleboard, en paddel og en redningsvest at komme i gang. En omkostning på typisk 2-5.000 kroner alt efter hvad kvalitet man går efter.

Kampsport

Karate, Judo, MMA, boksning – alt sammen rigtig gode sportsgrene når det kommer til at styrke ens smidighed, kondition og styrke. Er man vild med action og at bruge sin krop som et dødbringene våben så er kampsport et oplagt valg. Inden for nogle kampsporte vil man ikke kunne undgår lidt fysisk sparring, hvor du i andre kampsporte fint kan nøjes med at træne sammen med resten af holdet.

Læs mere – Er det fedt at få sportsudstyr i gave?

Yoga/Pilates

Skal det være mere roligt, og vil du gerne stille træne kroppens muskler og smidighed, så kunne en sport som Yoga eller Pilates være et fint valg. Med mindre det er rigtig varmt, kommer du nok ikke ikke til at svede voldsomt. Begge træningsformer høre under det der kaldes Low-impact træning. Men sundt er det, og hvis du f.eks. kombinere det med løbetræning er du faktisk ret godt dækket ind ser fra et sundhedsmæssigt perspektiv.

Airtrack træning

Airtracks er glimrende træning, især hvis du elsker at lave spring. Fordelen ved at benytte en Airtrack frem for en standard gymnastikmåtte er at det er langt sjovere på Airtracken da du får bedre højde og mere fart på dine spring. Dyrker du i forvejen lidt gymnastik så er det oplagt at anskaffe en Airtrack til lidt ekstra træning.
Airtracks kan typisk købes fra 1.500 og opefter, hvis du skal have en ordenlig model.

Fodbold/Håndbold

Holdsport som fodbold, håndbold er nemme at komme i gang med, og kræver ikke meget træning før man kan blive en del af holdet. Det er en super måde at få løbet en masse på uden at det føles lige så kedeligt som en løbetur. Ofte får man også et godt socialt fællesskab inden for denne type sport, samt det kan være en oplagt mulighed for at anskaffe nye venner.

Det var lidt inspiration til dig som måske går og leder ledt efter en ny sport at dyrke. Der findes over 100 forskellige typer af sport i Danmark, så dette er blot et lille udpluk.