Bloggen

Se de seneste nyheder her

Airtrack og fitness

Airtracks er efterhånden gået hen og blevet noget af det mest populære fitness udstyr du kan have i haven nu om dage. Kun overgået af trampoliner som stadig er utrolig populære men vi ser at Airtracks efterhånden vinder kraftigt ind her. Kender du ikke til Air tracks så er det i bund og grund en ny type gymnastikmåtte der kan pumpes op med luft så den bliver blød og bouncy. Dette gør at du ikke slår dig hvis du fejler et spring på en Airtrack, men det gør også at du får masser af ekstra højde på dine spring. Denne ekstra højde gør at du kan lave nye typer af spring som normalt ikke er muligt, eller bedre lære at lave de spring som du ellers ikke helt er dygtig nok til uden hjælp.

Hvorfor bruge en Airtrack?

Hvem bruger Airtracks?

Umiddelbart skulle man jo tro at det hovedsageligt var dem som dyrkede gymnastik der havde glæde af en Airtrack. Men faktisk er langt de fleste som anskaffer sig en Airtrack helt almindelige drenge og piger som blot kan lide at slå kolbøtter, vejrmøller og den slags. Airtracken er ikke alene et rigtig godt træningsredskab til gymnaster, men også et sjovt stykke legetøj for mange. Et legetøj som både styrker dine muskler, koordination og kondition.

Også inden for fitness er der en del som benytter sig af Airtracks. Både til træning hjemme på, men også til shows hvor der indgår spring. En del fitness rutiner er inspireret af gymnastik og her vil de fleste også få stor glæde af Airtracken. Ikke alene er den god til at træne spring på, både enkelte spring men også serier af spring.
Men den gør også at de shows man kan lave på den, er noget sjovere at se på sammenlignet med et almindelig gulv eller en klassisk gymnastikmåtte.

Så Airtracks bruges typisk af unge der leder efter et godt alternativ til en havetrampolin, af gymnaster som en del af deres gymnastik træning og af fitness udøvere som gerne vil træne bedre eller peppe deres show lidt op. Træner du ofte, så kan det være en god ide at kombinere det med lidt massage for at undgå stramme og ømme muskler. Massage er godt til at løsne op i kroppen og give dig mere overskud og sundhed i hverdagen.

Læs også: Træning og massage

Hvilke andre typer af sport kan bruge en Airtrack?

Nu er det ikke kun inden for gymnastik og fitness at Airtracks er blevet så populære. Også en del andre sportsgrene har bemærket at disse gymnastikmåtter kan være ret så brugbare. F.eks inden for visse typer af kampsport hvor der indgår spring. Det kan være Brasiliansk kampdans, taekwondo eller lignende typer af kampsport. Både inden for træning og opvisninger giver det her rigtig god mening at benytte en Airtrack. Inden for parkour er der også rigtig mange spring. Og hvis man ikke er helt øvet endnu, så er det ikke ret sjovt at øve disse spring på et betongulv. Så også her vil en Air track være rigtig gavnlig. Ikke kun fordi du lander blødt, men også fordi det jo er noget mere at lære nye spring på Airtracken.
Cheerleading er også en sport hvor flere og flere efterhånden begynder at bruge Airtracks. Cheerleading er jo en meget visual sport med en hel del hop og spring. Og netop her vil en Air track kunne gøre opvisningen noget mere imponerende at se på.
Faktisk vil Airtracken fint kunne bruges inden for nærmest alle typer af sport som indeholder denne type spring.

Her er et eksempel på hvordan du kan bruge en Airtrack til træning og leg.