Hvorfor man bør bruge et produkt som La Roche-Posay

Et af de andre populære mærker inden for hudpleje er La Roche-Posay. Lige som vi så det med Vichy og Decubal, så er alle deres hud produkter, fremstillet i samarbejde med top dermatologer og er klinisk testet for optimal effekt og minimal sundhedsfare.
Med over 30 års forskningserfaring og stribevis af patenter er La Roche Posay, uden tvivl et af de førende firmaer inden for pleje produkter til sat og sensitiv hud. Du kender sikkert allerede til nogle af deres produkter. Hvis vi skal nævnte et par stykker kunne det være:

  • La Roche-Posay Lipikar Balm AP+
  • La Roche-Posay Cicaplast Hand Cream
  • La Roche-Posay Respectissime Mascara
  • La Roche-Posay Toleriane Ultra Eyes
  • La Roche-Posay Toleriane Ultra – Extra Sensitive Skin

Læs også: Hudpleje med Vichy produkter

Hvorfor bruge La Roche-Posay?

Hvorfor bruge en special hud creme, hvis man nu ikke har problemer med huden? Faktisk er der over de senere år, sket en stigning i antallet af danskere som bruger disse special creme. Ikke fordi de har sart eller sensitiv hud, men fordi produkter som Vichy, Roche og Decubal ikke indeholder alle de skadelige stoffer, som mange lignende produkter indeholder. F.eks. finder vi stadig i mange typer af hudcreme parabaner, som er mistænkt for at være hormon forstyrende. Vi finder forskellige parafumer og farvestoffer, som ofte fører til eksem og andre hudproblemer efter længere varig brug. For at være sikker på at man ikke udsætter sin hud for den slags stoffer, vælger mange derfor at gå den sikre vej, og køber derfor disse special creme, netop for at skåne sin hud, også ud i fremtiden.

Har man derimod allerede problemer med sensitiv hud eller eksem, så bør man bestemt benytte sig af creme, sæber og andre pleje produkter som netop er udviklet til sart hud. Dette vil i langt de fleste tilfælde, minimere de gener som man allerede har. Du kan læse mere om dette her på wantedly.com – en side om sundhed og helse.

Læs også: Decubal shampoo og sæbe – spild af penge?

Koster disse produkter mere?

Nogle går udelukkende efter de dyre luksus creme og plejeprodukter, mens andre konstant vælger de helt billige. Men hvor meget mere koster det f.eks. at købe en tube La Roche-Posay Toleriane Ultra – Extra Sensitive Skin frem for tilsvarende i et billig mærke. Lad og prøve at se på det.
En flaske Toleriane Ultra – Extra Sensitive Skin med 40ml koster omkring 145 kroner hos butikker som Med24.dk. Det er en intenst fugtgivende creme til at lindre irriteret hud, og reducerer gener fra eksem, rød hud eller kløen. En tilsvarende creme som f.eks. L300 Fresh Hydration cream, koster 80 kroner for 60ml. Man kan selvfølgelig også få dem billigere, men så er vi som regel også ude i et produkt, som bestemt ikke kan anbefales til daglig brug.
Så ja, man betaler omkring to gange så meget, for et La Roche-Posay produkt, sammenlignet med et tilsvarende i et andet mærke. Men så er man også mere sikker på at, man køber et kvalitets produkt, som er skånsomt for huden, og som samtidigt er sikkert at bruge dagligt.

Hud og sundhed - medicin og medicare

Er disse skåne produkter nu også så sikre?

Hud creme og pleje produkter gennemgår en konstant udvikling i takt med at man opdaterer nyt inden for forskning og medicin. Så det sker nu og da – at produkter man engang troede var sikre at bruge, pludselig viser sig at indeholde stoffer som nu er potentielt skadelige. Det kan være et produkt som syntetisk Musk. Et produkt som i sig selv ikke er skadeligt, og er blevet gennemtestet grundigt. Dog har det senere vist sig, at øge den skadelige effekt af andre produkter. Så der f.eks. kun skal halv så meget til, før at man opnår en skadelig effekt.
Den slags er ofte svært at måle og test inden man lancere et nyt produkt, og derfor vil man opleve, at selv enkelte produkter fra Vichy, Decubal og La Roche-Posay, også kan risikere at ryge på listen over produkter, som sundhedsstyrelsen anbefaler man holde sig fra. I modsætning til flere andre mærker, er de så ret hurtige til udgive en ny version af produktet, som ikke indeholder de ting, sundhedsstyrensen ikke anbefaler.

Under alle omstændigheder, så er La Roche-Posay produkterne, mere sikre at bruge, end flere af de andre mærker som kan købes i online butikker eller hos din lokale body shop.