Bloggen

Se de seneste nyheder her

Wellness massage – perfekt for din mentale sundhed

Du kender sikkert fornemmelsen, kom træt hjem fra arbejde og sætter dig foran computeren for lige at tjekke personlige mails, sociale medier eller spille lidt og der går ikke lang tid inden du begynder at ligge mærke de ømme skuldre eller lidt ondt i ryggen. Symptomer som flere og flere døjer med netop fordi de bruger for meget tid foran computeren.
Men hvad kan du så selv gøre for at komme dette problem til livs, andet end at reducere tiden du bruger foran skærmen? Jeg har her 3 gode råd til hvad du kan prøve for at minimere generne ved at sidde for meget foran computeren, hvad enten det er hjemme eller på arbejde. Lad os ligge ud med noget så simpelt som massage og kropsbehandlinger.

 

Wellness massage

Der er to gode grunde til at massage er en god løsning her. Den kropslige og den mentale. Lad os starte med den første.
Du tænker måske ikke over det, men når du sidder ved computeren bruger du faktisk en stor del af dine rygmuskler og skuldre muskler på at holde balancen og på at sidde stabilt. Problemet er bare at du fastlåser musklerne over længere til, hvilket ikke er specielt sundt for dem. Det kan føre til forskellige problemer som ofte resulterer i ømme muskler. Når du får en god gang kropsmassage, så løsner det op i dine muskler og led. Så en stor del af de spændinger du har opbygget igennem dagen forsvinder når du får massage. Og ikke nok med det, du fjerne også mange af de affaldsstoffer der løbende bliver opbygget i musklerne, hvilket også er med til at fjerne nogle af de gener mange har med deres muskler. DU påvirker også selve lymfe systemet med massage hvilket igen styrker dit immunforsvar, så set fra et biologisk synspunkt så er kropsmassage en virkelig god ting for kroppen. Ser vi så på det psykiske så er der også en lang række fordele ved massage her. En god kan welness massage følges utrolig behagelig og afslappede, hvilket ikke alene for dig til at slappe helt af i kroppen, men også i hoved. Den afslapning giver sindet tid til at komme sig over nogen af den stress der er bygget op i løbet af dagen, og langt de flest kender godt til den afstressende effekt som wellness massage ofte har.

Men hvor meget skal der så til for at have en effekt? Det fleste vil nok give mig ret i, at blot en enkelt gang massage ofte er nok til at give en god effekt. Problemer er bare at effekten ikke holder ret meget mere end en dag eller to. Så for at få det maksimale ud af wellness massage eller kropsmassage, så er det vigtigt at det bliver en fast rutine, noget du gør mindst en gang om ugen, og gerne to. Du efter efter et par uge sikkert kunne mærke en tydelig forskel i din hverdag, opleve af du ikke længere døjer med ømme skuldre, generelt følger dig mere sund og mere fokuseret i hverdagen med langt mindre stress. Så ikke alene er det godt for din fysiske sundhed men også din mentale sundhed.

Men lad os se lidt på hvad du eller kan gøre for at undgå problemer med for meget siddende arbejde.

Wellness massage Aalborg - skønhed og pleje af krop og sjæl

Motion og træning

En anden ting som gør en kæmpe forskel er regelmæssig træning og motion. Blot 2 gange Yoga om ugen, eller en halvtimes gang 5 gange om ugen er nok til at gøre en mærkbar forskel. Det vigtigt her er at du kommer ind i en fast rutine, men også at du ikke overgør det med træning, for så kan det have den modsatte effekt. For mit eget vedkommende står den på 2 gange yoga og 2 gange 5km løb hver uge, hvilket jeg syntes er passende til mig. De perioder hvor jeg ikke får trænet i, døjer jeg selv ofte med forskellige problemer relateret til siddende arbejde. Så motion kan være en kæmpe hjælp til at få aktiveret dine muskler og dermed løsne lidt op for de låste stillinger de desværre alt for ofte bliver udsat for. Evt. overvej at kombinere din træning med lidt wellness massage for ekstra effekt.
Men hvad ellers kan du gøre for at undgå ømme muskler ved f.eks. kontorarbejde? Lad os se på det sidste råd jeg har.

Sid ikke for længe af gangen

Mange gange når vi sidder og laver kontorarbejde, så sidder vi ofte 3-4 i træk foran computeren i samme stilling. Og der er netop her at problemerne så begynder. Jeg vil anbefale at så frem det er muligt, så sidder du maksimalt 30 minutter i træk foran computeren. Herefter kan du gå ned og hente lidt kaffe, gå over og snakke med en kollega, eller tage et toilet besøg. Det vigtigste er at du kommer op af stolen og får rørt dig lidt. Har du mulighed for at dyrke lidt kontor gymnastik, så er det endnu bedre. Tage et par squats, et par armbøjninger osv. vil være helt perfekt. Hvis du vel og mærke kan slippe afsted med den slags uden at resten af kontoret kigger underligt på dig.

Læs mere: Forkæl dig selv med lidt skønhedspleje

For lige at summerer det hele lidt op – så er mine 3 råd til dig der døjer med ømme muskler grundet kontorarbejde – Dyrk mere motion. Sid mindre tid i træk foran computeren og få en god gang wellness massage 1-2 gange om ugen. Følger du disse 3 råd vil du allerede inden for få uger begynde at kunne mærke en tydelig forskel og opleve at få en meget sundere og mere behagelig hverdag.