en nem og lækker opskrift på dejlig og sund chiagrød - for dig som går op i sundhed og helse.Nogle af de mest populære typer af frø for tiden, er chiafrø og hørfrø, som begge bruges i et hav af sunde opskrifter.
I dag vil vi kigge lidt nærmere på en af disse opskrifter, nemlig chiagrød. Nogle vælger at lave deres chia grød på mandelmælk eller soyamælk, men den som vi vil bruge her i dag, er min egen favorit, som er lavet på mælk og skyer. En sund og nærende ret, f.eks. som en nem og velsmagende morgenmad.

Hvorfor spise chiagrød?

Chiafrø, er det lille velsmagende og utrolig nærende frø fra Sydamerika. En frø som selv de gamle Azteker krigere brugte før de skulle i kamp, for at have mere energi at kæmpe med. Chia frø har et højt indhold af protein, kalium, calcium og jern. En masse gode essentielle fedtsyrer som f.eks. omega 3, samt det er et af de få produkter som indeholder alle 8 essentielle aminosyrer, hvilket gør at det falder ind under kategorien – supermad. Alt dette er med til at gøre chiafrø til et af de mest populære typer af naturlig kosttilskud i dag. Desværre er det ikke specielt velsmagende at spise rå frø, så derfor vælger langt de fleste at bruge det i forskellige retter. I dag ser vi lidt nærmere på den ret kaldet chiagrød. En nem og hurtig ret, som både er nærende og samtidig velsmagende.

Læs mere: Hvad er chia frø?

Opskrift på chiagrød

Brug følgende mængder for at lave en potion til 1 person.

  • 2 spsk. chiafrø (gerne økologiske)
  • 1 dl. skyr
  • 1 dl. mælk
  • 1-2 tsk. vaniljesukker (eller vaniljepulver)

Fremgangsmåde:
Rør dine chiafrø, skyr og mælk sammen i et glas. Smag til med vaniljesukker eller evt. et andet sødemiddel.

Dæk chiagrøden til med film eller lignende, og lad den stå i køleskabet natten over.

Næste morgen røres chiagrøden rundt, og du tilsætter en smule mere mælk/skyr alt efter hvor tynd eller tyk chia grøden er.
Pynt grøden med en topping af f.eks. rosiner, nødder, mandler, mysli eller en smule frisk frugt.

En portion indeholder ca. 150 – 180 kalorier alt efter hvilken topping du bruger.

Fordelen ved denne opskrift, er at selvom det er tale om en relativ lille potion, så mætter den rigtig godt på grund af chiafrøene. Chiafrø har også et stort indhold af naturlige kostfibre, hvilket giver en større mæthedsfornemmelse og er med til at nedsætte vores sult. Så vil du gerne prøve en nem og sund ret, så er den her opskrift på chiagrød bestemt værd at prøve.